Laster...
Laster...
Esben Holmboe Bang (1982) er født i København, men flyttet til Norge i 2001. Han jobbet på flere finere restauranter i Oslo før han i 2010 åpnet Maaemo. I 2016 mottok Maaemo tre stjerner i Michelin-guiden.
"Den er et praktverk, det lekreste som noen gang er produsert av sitt slag i Norge. Ikke bare det, den gir et konsist og svært velformulert innblikk i én manns tanker og visjoner som går langt utover å gjøre oss mette."
–erikvalebrokk.no
Maaemo, utgitt i 2017
"Det er få kjøkkensjefer som har gitt ut bok om restauranten sin som er så åpen og ærlig som Esben Holmboe Bang og hans bok om Maaemo. Man føler virkelig at en kommer under huden på kjøkkensjefen som forteller om sitt livsprosjekt og hvor mye tid og krefter han har lagt ned i jobben med å etablere og videreutvikle spisestedet. [...] Overgangen mellom stille og trolske naturbilder av den finske fotografen Tuukka Koski og de mytiske tegningene av Danny Larsen som viser Bangs fascinasjon for norrøn mytologi, og den ultramoderne restaurantbygningen, fungerer meget godt. [...] Boken er velkomponert, velskrevet og lettlest med korte tekster."
–Aftenposten
Maaemo, utgitt i 2017
"Dette er et mesterverk og samtidig et genuint oppslagverk fra en av de viktigste gastronomiske periodene i Norge. Boka står fjellstøtt og er en bauta over det særegne og urekte. Den speiler landet vårt på sitt beste. Inspirasjonen til rettene er hentet fra tradisjoner bakover i tid, viser dagens mattrender og tar dem med inn i fremtiden. Her blir det nordiske kjøkkenets fornyelse dokumentert på en sannferdig og ærlig måte. Dette er en bok som vil gå i arv gjennom generasjoner."
–Appetitt
Maaemo, utgitt i 2017