Sofie Hexeberg (f. 1960) er lege og kostholdsekspert. Hun er en av grunnleggerne av foreningen Kostreform for bedre helse, er kurs- og foredragsholder og driverDr. Hexebergs klinikki Tønsberg og Bærum sammen med sin mannErik Hexeberg, med mat som medisin som spesialfelt. Hexeberg har tatt doktorgrad på effekter av fett, fiber og kolesterol i maten, og har arbeidet ved ulike indremedisinske avdelinger og som seniorrådgiver og overlege ved Statens legemiddelverk. Hun har utgitt en rekke bøker om lavkarbomat og helse, som har solgt i over 155 000 eksemplarer. Sofie og Erik Hexeberg har sammen skrevet bøkene Ut av hjernetåken, Nytt blikk på kolesterol og Nytt blikk på autoimmun sykdom.
Nå er tiden kommet for å invitere til selskap med den beste lavkarbomaten på menyen. Dr. Sofie Hexeberg er tilbake med nok en kokebok. Denne gangen sammen med kokk Hanne Riise. I denne boken får du alt du trenger for å gjøre selskapet til en smaks- og lavkarbosuksess. Inneholder oppskrifter på forretter, hovedretter, tilbehør og desserter. Buffetforslag og menyforslag. I tillegg kommer en innledende del med Alt du trenger å vite om lavkarbo og alkohol, Tips til vin, Planlegging, Fakta om lavkarbokosthold og Enkel matlagingsteknikk. Alle oppskriftene er i tillegg til at de er lavkarbo også glutenfrie, sukkerfrie og uten gjær.
Eksempel på oppskrifter i boken: Salat med chevre og stekt spekeskinke, Hvitløk- chili- og ingefærscampi, Fransk oksegryte med blomkålpure, Innbakt svinefilet med tomatsalat, Hjemmelaget sweet chilisaus, Kylling og chorizospyd, Sellerisalat, Sjokoladedrøm med frossen blåbærkrem, Fransk sjokoladekake, Ostekake med gelelokk og friske jordbær.
Fotografier av Solveig Grande.
Nå er tiden kommet for å invitere til selskap med den beste lavkarbomaten på menyen. Dr. Sofie Hexeberg er tilbake med nok en kokebok. Denne gangen sammen med kokk Hanne Riise. I denne boken får du alt du trenger for å gjøre selskapet til en smaks- og lavkarbosuksess. Inneholder oppskrifter på forretter, hovedretter, tilbehør og desserter. Buffetforslag og menyforslag. I tillegg kommer en innledende del med Alt du trenger å vite om lavkarbo og alkohol, Tips til vin, Planlegging, Fakta om lavkarbokosthold og Enkel matlagingsteknikk. Alle oppskriftene er i tillegg til at de er lavkarbo også glutenfrie, sukkerfrie og uten gjær.
Eksempel på oppskrifter i boken: Salat med chevre og stekt spekeskinke, Hvitløk- chili- og ingefærscampi, Fransk oksegryte med blomkålpure, Innbakt svinefilet med tomatsalat, Hjemmelaget sweet chilisaus, Kylling og chorizospyd, Sellerisalat, Sjokoladedrøm med frossen blåbærkrem, Fransk sjokoladekake, Ostekake med gelelokk og friske jordbær.