Sofie Hexeberg (f. 1960) er lege og kostholdsekspert. Hun er en av grunnleggerne av foreningen Kostreform for bedre helse, er kurs- og foredragsholder og driverDr. Hexebergs klinikki Tønsberg og Bærum sammen med sin mannErik Hexeberg, med mat som medisin som spesialfelt. Hexeberg har tatt doktorgrad på effekter av fett, fiber og kolesterol i maten, og har arbeidet ved ulike indremedisinske avdelinger og som seniorrådgiver og overlege ved Statens legemiddelverk. Hun har utgitt en rekke bøker om lavkarbomat og helse, som har solgt i over 155 000 eksemplarer. Sofie og Erik Hexeberg har sammen skrevet bøkene Ut av hjernetåken, Nytt blikk på kolesterol og Nytt blikk på autoimmun sykdom.
Hvis du synes lavkarbomat er vanskelig fordi du ikke tåler melk, er dette boken du behøver. Her får du kjøtt- og fiskeretter, bakst, omelett og salater, supper og tilbehør uten melkeprodukter - og naturligvis uten sukker og mel. Du får gode oppskrifter på basisretter som sauser og dressinger, og forfatterne forklarer grundig hvordan du går fram for å få den gode smaken selv om du må utelate melk.
I tillegg til oppskriftene får du vite mer om
laktoseintoleranse, melkeproteinintoleranse og melkeallergi
ulike ingredienser som brukes i oppskriftene
gluten- og melkefri handleliste
hva du bør se etter når du leser matvarers ingredienslister
gode melkeerstatninger
smarte mattips for travle dager, når du er i selskap og på reisefot
Hvis du synes lavkarbomat er vanskelig fordi du ikke tåler melk, er dette boken du behøver. Her får du kjøtt- og fiskeretter, bakst, omelett og salater, supper og tilbehør uten melkeprodukter - og naturligvis uten sukker og mel. Du får gode oppskrifter på basisretter som sauser og dressinger, og forfatterne forklarer grundig hvordan du går fram for å få den gode smaken selv om du må utelate melk.
I tillegg til oppskriftene får du vite mer om
laktoseintoleranse, melkeproteinintoleranse og melkeallergi